HSP & WERKGELUK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar liefst 1 op de 5 mensen is in bepaalde mate hoogsensitief (HSP); zowel mannen als vrouwen. Je vindt ze vaak in adviserende of dienstverlenende beroepen; van jurist tot medewerker in de zorg. Onderzoek wijst uit dat HSP-ers gevoeliger zijn voor stress en burn-out en meer moeite kunnen hebben met het ervaren van werkgeluk. Tegelijkertijd beschikken HSP-ers over vele talenten en worden ze ook wel de “ideale werknemers” genoemd. Investeer in het werkgeluk van hoogsensitieve professionals en boek een van de onderstaande opties:

(Online) Workshop Hoogsensitiviteit & Werkgeluk (dagdeel)

In deze interactieve workshop wordt ingegaan op wat hoogsensitiviteit precies is en hoe hoog sensitieve professionals hun eigen werkgeluk kunnen vergroten door pro-actief aan “prikkelmanagement” te doen. Er wordt stilgestaan bij de voordelen van deze bijzondere eigenschap en de verschillende unieke HSP-talenten. Tot slot wordt ingegaan op de rol van de organisatie: het herkennen en bespreekbaar maken van de eigenschap op de werkvloer en het creëren van een inclusieve cultuur en leiderschapsstijl waarbinnen HSP-ers kunnen floreren. Deelnemers gaan via break-out rooms met elkaar in gesprek aan de hand van vragen en stellingen en kunnen ervaringen uitwisselen. 

Reviews:

 

"Suzanne heeft voor ons team een workshop werkgeluk georganiseerd. De workshop was zeer goed voorbereid en goed toegespitst op onze organisatie. Suzanne heeft flair, humor en straalt een soort natuurlijk gezag uit. Ze heeft een prettige manier om haar kennis over te brengen. Ze is in staat goed aan te sluiten op de groep. Bovendien is haar kennis over HSP een unieke aanvulling. Dit weet ze tijdens de workshop heel goed in te zetten. Ik gun iedere startende jong professioneel een workshop van Suzanne!" 

Femke Rijkens, Bestuurder bij de Merel Foundation

"Vandaag gaf Suzanne Nieuwenhuijs een interactieve presentatie online voor de (veel!) collega's van de Gemeente Den Haag. Ze nam ons mee in de wereld van Hoog Sensitiviteit (HSP) & Werkgeluk. Dit smaakt naar meer! Dank Suzanne". Gert-Jan Aleman, HR-manager, Arbocentrum, Gemeente Den Haag.

 

"Suzanne heeft voor de gemeente Amsterdam, tijdens de week van het Werkgeluk een super inspirerende workshop gegeven over Hoogsensitiviteit. Deze workshop was een eye-opener voor sommige deelnemers. Super tof gedaan, Suzanne, dank daarvoor!" Mieke Witmond, adviseur werkgeluk en medewerkersbeleving, gemeente Amsterdam.

"Het webinar over HSP van Suzanne waar ik onlangs aan meedeed blonk uit in helderheid en scherpte. Mooi hoe ze informatie over HSP meteen weet te framen in het werken van nu, de koppeling maakt naar persoonlijke ervaringen en werkgeluk, en dat alles vanuit een hele natuurlijke flow en een lekker tempo. Gewoon top". Liesbeth Remmers, adviseur organisatieontwikkeling, directie P&O gemeente Den Haag.

 

(Online) Training HSP & Werkgeluk (3 dagdelen, maximaal 10 personen)

In deze training gaan hoogsensitieve professionals actief aan de slag met het opdoen van zelfinzicht en jobcrafting zodat het werk beter aansluit en zij meer werkgeluk ervaren: 

 

  • deelnemers onderzoeken waar zij overprikkeld van raken, wat signalen zijn van disbalans en hoe zij zelf tijdig kunnen bijsturen. Aan het einde van de training is iedere deelnemer in staat om een Persoonlijk Prikkelplan (PPP) op te stellen, dat handvatten geeft om in balans te blijven. Verder onderzoeken de deelnemers hun HSP-talenten en gaan zij aan de slag met jobcrafting. Elke deelnemer verricht een taakanalyse, een fitanalyse en bedenkt een craftactie.

  • deelnemers evalueren hun craftactie, bespreken obstakels en successen en formuleren een persoonlijk implementatieplan om hun eigen werkgeluk (duurzaam) te vergroten. Door het werken met break-out rooms is de interactie tussen deelnemers maximaal.

 

 

(Online) Keynotespeech "Hoogsensitiviteit als Superpower" (1,5 uur incl. Q&A)

In deze inspirerende keynote speech vertelt Suzanne Nieuwenhuijs over haar persoonlijke ervaringen als hoogsensitieve professional en hoe zij door de jaren heen haar eigen werkgeluk heeft vergroot. Suzanne laat zien hoe inzicht in de eigenschap HSP haar heeft geholpen haar sterke kanten te benutten en haar carrière om te gooien; van blauwe jurist naar Chief Happiness Officer en zelfstandig trainer/coach. Met haar keynotespeech wil Suzanne de boodschap meegeven dat je altijd een keuze hebt. Ze nodigt hoogsensitieve professionals uit om zelf het heft in handen te nemen en hoogsensitiviteit als superpower in te zetten op het werk. De speech zit vol concrete tips en persoonlijke ervaringen van Suzanne, met de nodige dosis zelfspot en humor. Aan het eind is ruimte voor vragen. 

Reviews:

“Het was een mooie Keynote speech die mij weer aan het nadenken heeft gezet over mijn HSP én het inzicht om het bespreekbaar te maken binnen de familie/gezin. Dank daarvoor! Latifa Belhaj

De keynote van Suzanne was vooral ook een verhaal over Werken aan je eigen Werkgeluk, luisteren naar je innerlijke stem en keuzes maken. Zo bezien kan het verhaal van Suzanne een inspiratie zijn voor iedere medewerker van de gemeente. Rob van der Vliet, gemeente Den Haag.

(Online) Workshop Leidinggeven aan hoogsensitieve professionals (dagdeel)

In deze managementsessie wordt ingegaan op wat hoogsensitiviteit precies is, wat de voor - en nadelen op de werkvloer zijn en hoe dit zich verhoudt tot het werkgeluk van de hoogsensitieve professional. Managers leren de eigenschap zodoende te herkennen en bespreekbaar te maken. Ook wordt ingegaan op verschillende stijlen van leidinggeven in relatie tot het creëren van een inclusieve cultuur en leiderschapsstijl waarbinnen HSP-ers kunnen floreren en hun hoogsensitieve talenten optimaal in hun werk kunnen benutten.