HSP & WERKGELUK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar liefst 1 op de 5 mensen is in bepaalde mate hoogsensitief (HSP); zowel mannen als vrouwen. Je vindt ze vaak in adviserende of dienstverlenende beroepen; van jurist tot medewerker in de zorg. Onderzoek wijst uit dat HSP-ers gevoeliger zijn voor stress en burn-out en meer moeite kunnen hebben met het ervaren van werkgeluk. Tegelijkertijd beschikken HSP-ers over vele talenten en worden ze ook wel de “ideale werknemers” genoemd. Investeer in het werkgeluk van hoogsensitieve professionals en boek een van de onderstaande opties:

(Online) Keynotespeech "Hoogsensitiviteit als Superpower" (1 uur incl. Q&A)

In deze inspirerende keynote speech vertelt Suzanne Nieuwenhuijs over haar persoonlijke ervaringen als hoogsensitieve professional en hoe zij door de jaren heen haar eigen werkgeluk heeft vergroot. Ze blikt terug op haar jeugd en loopbaan; haar tijd bij de rechtbank, het OM en de advocatuur. Suzanne laat zien hoe inzicht in de eigenschap HSP haar heeft geholpen haar sterke kanten te benutten en haar carrière om te gooien; van blauwe jurist naar Chief Happiness Officer en zelfstandig trainer/coach. Met haar keynotespeech wil Suzanne de boodschap meegeven dat je altijd een keuze hebt. Ze nodigt hoogsensitieve professionals uit om zelf het heft in handen te nemen en hoogsensitiviteit als superpower in te zetten op het werk. De speech zit vol concrete tips en persoonlijke ervaringen van Suzanne, met de nodige dosis zelfspot en humor. Aan het eind is ruimte voor vragen. 

Reviews:

“Het was een mooie Keynote speech die mij weer aan het nadenken heeft gezet over mijn HSP én het inzicht om het bespreekbaar te maken binnen de familie/gezin. Dank daarvoor! Latifa Belhaj

 

"Je bent een prachtig persoon! Een inspirerend verhaal en de oprechtheid van iedereen vond ik even een verademing :) Dank, dank!"  Lisa van de Graaf

"De keynote van Suzanne was vooral een verhaal over Werken aan je eigen Werkgeluk, luisteren naar je innerlijke stem en keuzes maken. Zo bezien kan het verhaal van Suzanne een inspiratie zijn voor iedere medewerker van de gemeente." Rob van der Vliet, gemeente Den Haag

Inspiratiesessie Hoogsensitiviteit & Werkgeluk (1 uur) *NU OOK ALS WEBINAR*

In deze sessie wordt ingegaan op wat hoogsensitiviteit precies is en hoe hoog sensitieve professionals hun eigen werkgeluk kunnen vergroten door aan “prikkelmanagement” te doen en de voordelen van deze bijzondere eigenschap kunnen benutten in het werk. Ook wordt ingegaan op de rol van de organisatie: het herkennen en bespreekbaar maken van de eigenschap op de werkvloer en het creëren van een inclusieve cultuur en leiderschapsstijl waarbinnen HSP-ers kunnen floreren.

Reviews:

"Het webinar over HSP van Suzanne waar ik onlangs aan meedeed blonk uit in helderheid en scherpte. Mooi hoe ze informatie over HSP meteen weet te framen in het werken van nu, de koppeling maakt naar persoonlijke ervaringen en werkgeluk, en dat alles vanuit een hele natuurlijke flow en een lekker tempo. Gewoon top". Liesbeth Remmers, adviseur organisatieontwikkeling, directie P&O gemeente Den Haag.

 

"Vandaag gaf Suzanne Nieuwenhuijs een interactieve presentatie online voor de (veel!) collega's van de Gemeente Den Haag. Ze nam ons mee in de wereld van Hoog Sensitiviteit (HSP) & Werkgeluk. Dit smaakt naar meer! Dank Suzanne". Gert-Jan Aleman, HR-manager, Arbocentrum, Gemeente Den Haag.

 

"Suzanne heeft voor de gemeente Amsterdam, tijdens de week van het Werkgeluk een super inspirerende workshop gegeven over Hoogsensitiviteit. Deze workshop was een eye-opener voor sommige deelnemers. Super tof gedaan, Suzanne, dank daarvoor!" Mieke Witmond, adviseur werkgeluk en medewerkersbeleving, gemeente Amsterdam.

"Een heel leerzaam webinar over HSP. Veel herkenbare dingen en tips om te ontprikkelen. Zeker een aanrader. Bij de medewerkers is het webinar erg goed ontvangen." Vivian van Baarle-Hazeu, managementondersteuner, Gemeente Den Haag.

 

 

 

 

(Online) Training HSP & Werkgeluk (groepstraining, maximaal 10 personen)

In deze training gaan hoogsensitieve professionals actief aan de slag met het opdoen van zelfinzicht rondom hun hoogsensitiviteit; ze onderzoeken waar zij overprikkeld van raken, wat signalen zijn van disbalans en hoe zij zelf tijdig kunnen bijsturen. Aan het einde van de training stelt iedere deelnemer een Persoonlijk Prikkelplan (PPP) op, dat handvatten geeft om om te gaan met incidentele overprikkeling en zo structurele overprikkeling te voorkomen. Verder leren deelnemers de voordelen van deze bijzondere eigenschap te benutten in het werk en wordt ingegaan op de principes van jobcrafting, om het werk beter te laten aansluiten op de hoogsensitieve professional. Zo wordt hoogsensitiviteit een kracht, zowel op werk als thuis.

 

 

(Online) Managementsessie Leidinggeven aan hoogsensitieve professionals (1 uur)

In de managementsessie wordt ingegaan op wat hoogsensitiviteit precies is, wat de voor - en nadelen op de werkvloer zijn en hoe dit zich verhoudt tot het werkgeluk van de hoogsensitieve professional. Managers leren de eigenschap zodoende te herkennen en bespreekbaar te maken. Ook wordt ingegaan op verschillende stijlen van leidinggeven in relatie tot het creëren van een inclusieve cultuur en leiderschapsstijl waarbinnen HSP-ers kunnen floreren en hun hoogsensitieve talenten optimaal in hun werk kunnen benutten.

Individuele coaching Hoogsensitiviteit & Werkgeluk (Online of Werkgelukwandelingen)

 

Naast groepstraining bestaat ook de mogelijkheid van individuele coaching op Hoogsensitiviteit & Werkgeluk. Dit kan online of via een aantal Werkgelukwandelingen in de natuur. Bij gelegenheid van een korte (online) kennismaking onderzoeken we wat je behoefte precies is en maken we een coachingstraject op maat, waarbij je zicht krijgt op jouw hooggevoeligheid en de relatie met je werkgeluk. Net als in de groepstraining leer je een Persoonlijk Prikkelplan (PPP) op te stellen en hoe je je hoogsensitieve kwaliteiten en talenten gericht kunt inzetten in je werk. Zodat je voortaan de lusten en niet de lasten van je hoogsensitiviteit ervaart in je werk, dan wel thuis.

Review:

"Ik wist al een tijdje dat ik 'iets' met mijn hoogsensitiviteit wilde. Vooral beter in balans komen tussen de voordelen en de valkuilen. Suzanne heeft mij geholpen mijn behoeften en hulpvraag concreet en werkbaar te maken. Wat ik heel fijn vond was dat ze haar aanpak hierop baseerde en mij - zeer flexibel en in samenspraak - meerdere laagdrempelige opties voor een vervolg aanbood. Haar openheid, eerlijkheid en enthousiasme deed de rest, het voelde goed met haar dit traject te doorlopen. Ik heb er geen spijt van gehad; in een paar 1:1 sessies met prikkelende vragen, inspirerende gesprekken en wat opdrachten ben ik me bewust geworden van wat hoogsensitiviteit voor mij betekent, mijn valkuilen, wanneer het te veel wordt en wat je dan zou kunnen doen. Samen hebben we op basis daarvan een 'prikkelplan' opgesteld met daarin praktisch toepasbare adviezen voor als er een onbalans ontstaat. Lekker kort en bonding, voor mij werkt dat erg goed. Ik ben er dagelijks mee aan de slag en gelukkig steeds onbewuster. Ik merk dat ik daardoor stapje voor stapje steeds meer in balans kom. Ik ben dan ook heel tevreden wat er in korte tijd bereikt is en kan Suzanne van harte aanbevelen!"  Albert

-> Boek een ticket voor het webinar "De Kracht van Hoogsensitiviteit" tijdens de Dutch Happiness Week op 17 maart 2021. Klik hier voor meer informatie!

CONTACT 

Suzanne Nieuwenhuijs

WERKGELUKT | Van Deventerlaan 29, 2271 TT Voorburg | 06-16080804 suzannenieuwenhuijs@hotmail.nl | www.werkgelukt.com | KVK: 77470559 | NL52RABO0359898025 | Btw-id NL003196862B67

Algemene voorwaarden         | Privacystatement 

  • LinkedIn Social Icon

© 2020 Werkgelukt