HSP COMMUNITY: HSP ALS USP
Op een positieve manier over hoogsensitiviteit in gesprek!

5.jpg

Oprichting HSP Community door Werkgelukt! 

Op verzoek van meerdere coachees en deelnemers van workshops en trainingen heeft Werkgelukt begin 2022 besloten om een HSP Community op te zetten genaamd "HSP als USP". De eerstvolgende bijeenkomst is op 6 juli 2022.

 

Voor wie is de HSP Community?

De HSP Community is bedoeld voor hoogsensitieve professionals die op een positieve manier met hun hoogsensitiviteit bezig willen zijn en in contact willen komen met andere hoogsensitieve personen. Het is geen vereiste dat je eerder een coachingtraject of training bij Werkgelukt hebt gevolgd, de Community staat voor iedere hoogsensitieve persoon open. Je hoeft evenmin elke keer aan te haken; kom indien het thema je aanspreekt. 

Opzet HSP Community

Er wordt door Werkgelukt eens per kwartaal een (online) bijeenkomst georganiseerd waarbij kennis delen en interactie centraal staat, telkens aan de hand van een relevant thema rondom HSP & Werkgeluk. 

Elk vraagstuk wordt voorafgegaan door een korte introductie door Suzanne Nieuwenhuijs, waarbij theorie en praktische tips worden gedeeld. Er wordt vervolgens gewerkt met break out rooms en plenaire terugkoppeling, zodat er volop ruimte is voor interactie tussen de deelnemers en het uitwisselen van ervaringen en best practices.

 

Thema (online) bijeenkomst april: (be)grenzen

 

Om van je hoogsensitiviteit een kracht te kunnen maken, is het van belang dat je in balans bent. Dat vergt dat je je eigen grenzen goed in acht neemt en goed voor jezelf zorgt. De eerste bijeenkomst stond daarom in het teken van het thema (be)grenzen, hetgeen een uitdaging vormt voor veel hoogsensitieve personen. De community ging met elkaar in gesprek over:

  • waarom het aanvoelen van grenzen lastig kan zijn;

  • waarom het aangeven van grenzen een uitdaging vormt;

  • hoe je op een positieve manier grenzen kunt aangeven;

  • hoe je je HSP talenten kunt benutten bij het aangeven van een grens.

Eerste reacties

‘Wat was het weer een feest! Supermooi programma, opbouw en fijn om in gesprek te zijn.’

 

‘Wat een mooi initiatief. En hoe helpend en verbindend. Wat me aansprak was de laagdrempeligheid en gemeenschappelijkheid van deze bijeenkomst. De taal, de (h-)erkenning maakt dat snel verbinding ontstaat, snel kan worden doorgeschakeld naar een dieper niveau zonder daarbij de ‘beginnend’ HSP uit het oog te verliezen’.

Aansluiten?

De volgende HSP Community bijeenkomst zal op woensdag 6 juli plaatsvinden. Wil je meedoen, vul dan het contactformulier op de website in of stuur een email naar info@werkgelukt.com